ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA:s finansdepartement ska skydda Trumps deklarationer

  • Foto: Manuel Balce Ceneta

Den amerikanske finansministern Steven Mnuchin har lovat att göra vad han kan för att fortsätta hemlighålla president Donald Trumps deklarationer – precis som han skulle gjort ”för att skydda vilken skattebetalare som helst”.

Sedan demokraterna vann majoritet i representanthuset väntas det komma en officiell begäran att Donald Trumps deklarationer ska lämnas ut i syfte att granska eventuella intressekonflikter kopplade till Trumps affärsimperium. Men finansdepartementet kommer att göra vad man kan för att motsätta sig det, sa Steven Mnuchin under en utfrågning i representanthuset, skriver Reuters.

Donald Trump har som en av få amerikanska presidenter vägrat att lämna ut sina privata deklarationer för allmänhetens ögon. Ett skäl som angetts är att de varit under granskning av skattemyndigheten IRS.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer