ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Oljeattacken i Saudiarabien

USA-handeln backar i väntan på Fed

Det ledande indexen handlades svagt nedåt under onsdagen i väntan på Fed:s räntebesked. Strax efter öppning hade Dow Jones breda industriindex och tekniktunga Nasdaq Composite båda fallit 0,2 procent. 

Fokus ligger på Feds räntebesked, som väntas klockan 20 svensk tid, och den efterföljande presskonferensen med Fed-chefen Jerome Powell. En stor majoritet av analytikerkåren räknar med att Fed kommer att sänka räntan med 25 punkter.

Före öppningen kom statistik som visade att det amerikanska bostadsbyggandet under augusti steg med drygt 12 procent jämfört med månaden före, till en årstakt på 1,36 miljoner bostäder. Det var mer än väntat, då analytikerna på förhand räknat med en årstakt på 1,25 miljoner bostäder.

Oljepriserna faller efter Donald Trump bekräftat via Twitter att han beordrat finansdepartementet att införa ökade sanktioner mot Iran. Brentoljan föll 0,6 procent och kostar nu 63,78 dollar fatet. WTI-oljan har fallit 0,9 procent och kostar 58,22 dollar fatet.

I och med detta faller även oljebolagen. Det mindre oljebolaget Marathon Oil, som rusade 13 procent under måndagen men föll tillbaka under tisdagen, fortsätter sin resa nedåt och är 7,8 procent ned. Även Devon Energy är ned 5,2 procent. 

Klockan 16.30 väntas energidepartementets veckosiffra om de amerikanska råoljelagren, där förväntningarna på förhand var en minskning med 2,5 miljoner fat.

Distributionsbolaget Fedex faller över 11 procent efter att bolaget under tisdagskvällen sänkte sin egen vinstrapport i samband med kvartalsrapporten. 

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 4 punkter till 1,76 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer