ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA: Kinesisk 5G-teknik riskerar inte Nato-samarbetet

USA:s utrikesminister Mike Pompeo tror inte att kinesisk 5G-teknologi utgör en risk för Nato-alliansen, uppgav han på fredagen enligt nyhetsbyråer.

I september varnade USA sina Nato-allierade för att nyttjande av kinesisk 5G-utrustning skulle innebära att samarbeten och utbyten med USA kraftigt skulle försämras eller till och med omöjliggöras.

USA:s regering har satt hård press mot de båda kinesiska rivalerna Huawei, som är Ericssons och Nokias främsta konkurrent, och ZTE.

Huawei sattes i våras upp på svarta listan och klassades därmed som ett nationellt säkerhetshot av Vita huset. Det innebar att västerländska bolag fick svårt att sälja produkter till bolaget. Amerikanska regeringen anklagar mot bolagets förnekande Huawei för att möjliggöra spionage för kinesiska staten.

Tidigare i veckan kommunicerade Huawei att produktion av de första basstationerna utan amerikanska produkter påbörjats. Planerna inför nästa år är att mer än fördubbla denna produktion, rapporterade Reuters.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer