ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA inför sanktioner mot kinesiskt bolag – uppges ha transporterat iransk olja

  • Foto: Alex Brandon

USA har infört sanktioner mot ett kinesiskt bolag. Enligt Wall Street Journal ska Zhuhai Zhenrong ha transporterat iransk olja i strid mot tidigare sanktioner.

USA:s utrikesminister Mike Pompeo uppger för tidningen att det kinesiska bolaget medvetet brutit mot amerikanska sanktioner och transporterat iransk olja. 

Kina var ett av de åtta länder som tidigare haft undantag från de amerikanska sanktionerna mot Irans oljesektor. Undantagen löpte dock ut i början av maj och har inte förnyats. Under tiden har konflikten mellan USA och Iran blossat upp rejält, bland annat i spåren av attacker mot tankerfartyg i Omanbukten. USA anklagar Iran för att ligga bakom attackerna medan den iranska regimen förnekar anklagelserna.

Under måndagen har ordkriget mellan Iran och USA fortsatt. Iranska myndigheter uppger att man gripit 17 personer som anklagas för att ha spionerat åt den amerikanska säkerhetstjänsten CIA. Samtliga ska vara iranska medborgare och flera av dem har nu dömts till döden enligt uppgifter från iranska regeringskällor till nyhetsbyrån Bloomberg. USA:s president Donald Trump har dock förnekat att de gripna personerna ska ha spionerat för CIA.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer