ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Trump: Det är jag som fördröjer ett avtal med Kina

  • Foto: Evan Vucci

USA kommer inte att sluta ett handelsavtal med Kina om Kina inte återgår till de villkor som förhandlades fram tidigare i år.

Det sade Donald Trump i ett tal på tisdagskvällen.

"Just nu är det jag som fördröjer avtalet och vi kommer antingen att sluta ett väldigt bra avtal med Kina eller inget avtal alls", sade Trump.

Uttalandet kommer dagen efter att Trump hotade med att höja tullarna på kinesiska varor om Kinas president Xi Jinping inte träffar honom vid G20-mötet i slutet på juni.

Donald Trump säger också att han fått vad han beskriver som ett ”vackert” brev av Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Trots att samtalen om kärnvapennedrustning i Nordkorea kollapsat säger Trump att Kim har hållit sitt löfte.

”Det är väldigt viktigt för mig.”

Trump har även beskrivit tidigare brev från den Nordkoreanske diktatorn som vackra och har även beskrivit deras relation som att de ”blev kära” i varandra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer