ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börserna vände upp – Tesla i vinnarspår efter att storblankare bytt fot

När Dow Jones tappat 548 punkter och nådde under 2.700-nivån var det en köpsignal till investerarna som fick handelsdagen att sluta åtminstone i en mindre djupröd färg.

Dow Jones Industrial Average slutade på minus 0,5 procent, S&P på minus 0,6 procent och Nasdaq på minus 0,4 procent.

Rapporterande industribolag som Caterpillar och 3M tyngde sektorn som var den sämst presterande jämte energiaktier. Caterpillar slutade 7,5 procent ner och 3M tappade 6,8 procent.

Teslaaktien låg i vinnarspår efter att Citron Research plötsligt svängt 180 grader i sin syn på Tesla. För en månad sedan stämde firman Tesla och dess ledare Elon Musk för att ha ljugit om utköpsplaner för att klämma åt blankare.

Aktien slutade upp 12,7 procent.

Vinnare blev också rapporterande McDonald's som steg 6,3 procent efter att kvartalsrapporten på tisdagen vunnit investerarnas gunst. Snabbmatsjätten överträffade Bloomberg News konsensus med resultatet för det tredje kvartalet, medan försäljningen i jämförbara restauranger var något lägre än väntat.

Elektronikföretaget Texas Instruments tappar över 5,5 procent i efterhandeln efter att ha rapporterat mindre omsättning än förväntat och dessutom tonat ner förväntningarna för fjärde kvartalet.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies