ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börserna stiger – hopp inför morgondagens Kinasamtal

  • Foto: Richard Drew

De amerikanska börserna klättrade uppåt på torsdagen efter att en allt större optimism om att Kina och USA ska kunna enas om någon form av avtal gjort sig påmind. S&P 500-indexet och Nasdaq steg båda 0,7 procent medan Dow Jones industriindex steg 0,6 procent.

Trots att ingen information läckt ut om det samtal som hålls mellan företrädare från de båda länderna i Washington på torsdagen vände börserna uppåt efter en försiktig handelsstart. Indexen tog fart efter att Donald Trump twittrat ut att han kommer att möta Kinas vice premiärminister Liu He under fredagen.

Teknikjätten Apple steg över 1 procent för andra dagen i rad. Torsdagen avslutades på plus 1,4 procent efter att Longbow höjt rekommendationen för aktien till köp från tidigare neutral.

Även bankjätten Morgan Stanley fick en rekommendationshöjning. Sandler O'Neill höjde aktien från behåll till köp och aktien steg 1,5 procent efter beskedet.

Flygbolaget Delta Air Lines gick på torsdagen ut med att bolaget räknar med att kostnaderna i det fjärde kvartalet kommer att öka med så mycket som 5 procent samtidigt som resultatförväntningarna skruvades ner. Aktien backade 1,5 procent.

Energibolaget PG&E föll 29 procent sedan det blivit känt att en domare är på väg att öppna upp för en konkursplan för det krisande Kalifornienbolaget.

Åt andra hållet gick detaljhandelskedjan Bed Bath & Beyond som rusade 22 procent efter att bolaget utsett Mark Tritton till ny vd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer