ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börserna steg till nya rekordnivåer – läkemedelsbolag mot strömmen

Wall Street bjöd på en relativt stark avslutning på börsveckan och stängde på nya rekordnivåer. Bland vinnarna hittar vi bland annat maskintillverkaren Caterpillar som steg med 3,3 procent. 

När fredagens handel summerades var storbolagsindexet Dow Jones upp 0,9 procent medan bredare S&P 500 steg 0,5 procent och tekniktunga Nasdaq ökade 0,6 procent. 

Bland vinnarna hittar vi bland annat Caterpillar som steg 3,3 procent, elektronikföretaget Intel 2,7 procent och konglomeratet 3M som lyfte 2,5 procent. 

Betydligt tyngre gick det för läkemedelssektorn där Johnson & Johnson föll 4,2 procent efter att Bloomberg rapporterat, med hänvisning till anonyma källor, att det amerikanska justitiedepartementet ska starta en brottsutredning gällande bolagets kommunikation kring potentiella risker med bolagets talkprodukter. 

Andra förlorare i sektorn var Merck som backade 1,6 procent, Pfizer som sjönk 1,4 procent och Eli Lilly som tappade 1,4 procent. 

Genetikbolaget Illumina meddelade på torsdagskvällen att bolaget förväntar sig att intäkterna kommer landa på omkring 835 miljoner dollar under det andra kvartalet. Analytikerna hade i snitt väntat sig intäkter på 887,9 miljoner dollar enligt Refinitiv. Aktien rasade med 16,1 procent. 

Wall Street Journal rapporterade på fredagskvällen, med hänvisning till källor, att Facebook har nått en överenskommelse med den amerikanska myndigheten FTC gällande Cambridge Analytica-skandalen som uppdagades 2018 och ska betala 5 miljarder dollar. Aktien steg med 1,8 procent på fredagen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer