ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börserna öppnar svagt uppåt inför tung rapportvecka

  • Foto: Mark Lennihan

New York-börserna öppnar veckan på plus. Storbolagsindexet S&P 500 stiger 0,2 procent i öppningen.

Nasdaqs kompositindex stiger 0,3 procent medan Dow Jones är upp 0,1 procent.

Måndagens agenda är relativt tunn men senare i veckan väntas kvartalssiffror från flera av Wall Streets tyngsta teknikbolag som Facebook, Alphabet och Amazon.

Bland enskilda aktier stiger Halliburton, ett av världens största oljeservicebolag, 4,8 procent efter sin kvartalsrapport som kom in bättre än väntat.

USA:s största minneschiptillverkare, Micron Technology, är upp 2,2 procent. Aktien har fått en köprekommendation från Goldman Sachs som tror att priset på minneschip kan förbättras under det tredje kvartalet. 

Googles moderbolag Alphabet ska ha kommit överens med den amerikanska myndigheten FTC i en tvist kring dataskyddslagar rörande minderåriga. Boten specificeras inte exakt, men ska uppgå till ”flera miljoner dollar”, enligt Washington Post. Aktien stiger 0,4 procent.

Priset på olja fortsatte stiga under måndagen i spåren av att Iran i förra veckan kapade en brittiskflaggad oljetanker. Uppgången har dock kommit av sig något och vid New York-börserna öppning är spotpriset på Brentolja upp en knapp halv procent till 63,1 dollar per fat.

I fredags skrev Wall Street Journal att det är mer sannolikt med en räntesänkning på 25 baspunkter än 50, sedan flera Fed-chefer sagt att den kommentar som marknaden tidigare uppfattat som duvaktig inte berörde potentiella händelser från Federal Reserve utan penningpolitik i allmänhet. 

Efter de amerikanska börsernas stängning ikväll väntas kvartalsrapporter från vitvarubolaget Whirlpool och nätmäklaren TD Ameritrade.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer