1515
Annons

Philip Morris förlänger Swedish Match-budet – igen

Foto:Anna Bredberg

Philip Morris förlänger acceptfristen i budet på tobaksbolaget Swedish Match ytterligare en gång. Slutdatum är nu satt till den 4 november, enligt ett pressmeddelande.

Philip Morris kom med budet på Swedish Match den 11 maj. Den 29 juni inleddes acceptperioden vilken inledningsvis var tänkt att avslutas den 30 september. I augusti förlängdes den till den 21 oktober, men nu skjuts slutdatum alltså fram ytterligare till den 4 november.

Philip Morris saknar fortfarande ett konkurrensgodkännande från EU-kommissionen för att kunna genomföra affären. Bolaget gör bedömningen att EU-kommissionen inte hade hunnit klart med sin granskning av transaktionen före den 21 oktober, vilket gör att acceptperioden förlängs.

Tidigare under tisdagen rapporterade dock nyhetsbyrån Reuters, med hänvisning till personer med insyn, att Philip Morris kommer att få grönt ljus från EU.

”Vi anser att vårt erbjudande fortfarande är mycket attraktivt – särskilt med tanke på rådande marknadsförhållanden. Vi ser fram emot att slutföra transaktionen, samtidigt som vi fortsätter arbeta aktivt med våra strategiska alternativ till Swedish Match, för det fall erbjudandet i slutändan inte skulle vara framgångsrikt”, säger Philip Morris vd Jacek Olczak i en kommentar.

Philip Morris bud är på 106 kronor per aktie i Swedish Match. På tisdagen stängde aktien på 109,45 kronor.

Affären är villkorad en acceptgrad på över 90 procent av aktierna. I början av september kom det rapporter om att Philip Morris uppges överväga att sänka acceptnivån för sitt bud, men än så länge har det inte kommit några officiella besked att amerikanerna är villiga att frånträda kravet på att nå minst 90 procent av aktierna.

I en intervju med Bloomberg News nyligen sa Philip Morris vd Jacek Olczak att en höjning av budet och/eller en sänkning av acceptansgraden inte är utesluten.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera