ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börserna faller tillbaka – Beyond Meat rasar

Efter en munter öppning vände Wall Street nedåt under tisdagskvällen och svid kvart i åtta svensk tid rörde sig de ledande indexen strax under nollan. I bräschen för nedgången går industrikoncernen United Technologies som backar med 3,5 procent. 

Tisdagen inleddes med muntra miner på Wall Street där S&P 500 steg med som mest 0,8 procent i den inledande handeln. Munterheten avtog dock sakta men säkert och vid kvart i åtta var både S&P 500, Dow Jones och Nasdaq ner 0,1 procent. 

I bräschen för nedgången går United Technologies och försvarsbolaget Raytheon som backar med 3,5 respektive 4,7 procent. På söndagen stod det klart att de bägge bolagen går samma vilket dock mottogs med blandade signaler av USA:s president Donald Trump. 

Köttsubstitutbolaget Beyond Meat rasar med 21,7 procent efter att ha stigit med drygt 20 procent på måndagen och omkring 40 procent på fredagen. Sedan noteringen i början av maj är aktien fortfarande upp nästan 430 procent. 

Tisdagens nedgång kommer i spåren av att JP Morgan sänkt sin rekommendation till neutral från tidigare köp i spåren av kursrusningen. Riktkursen lämnades oförändrad på 120 dollar per aktie vilket kan jämföras med tisdagens kurs på 132,1 dollar. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies