ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börsen i dur efter starka debutanter

En USA-börs i dur fick avsluta veckan innan påskledighet.

Breda S&P 500 slutade upp 0,16 procent. Även Dow Jones stängde upp 0,42 procent och Nasdaq var upp 0,02 procent.

Debutanten och sociala mediebolaget Pinterest rusade och lyfte index.

Före börsöppning kom statistik som visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA i förra veckan sjönk med 5.000 till 192.000 personer. Utfallet var något lägre än väntade 205.000.

Bland förlorarna syntes storbanker som Morgan Stanley och Citi Group som stängde ned 1,5 respektive 1,0 procent. Även hälsosektorn gjorde fortsatt dåligt ifrån sig.

Bland vinnarna fanns debutanten och techbolaget Pinterest. Teckningskursen spikades till 19 dollar per aktie vilket var över intervallet på 15-17 dollar i bolagets prospekt och totalt tar bolaget in omkring 1,4 miljarder dollar i nyemissionen.

Aktien rusade redan vid öppning och låg vid stängning på plus 29 procent.

En annan nykomling, videokonferensbolaget Zoom, rusade hela 72 procent på Nasdaq-börsen.

”En stark amerikansk aktiemarknad med relativt låg volatilitet under första kvartalet ger bra förutsättningar för nya bolag att möta offentliga marknader”, skriver Yahoo Finance  kring Zooms debut.

Netflix gjorde revansch och stängde upp 1,6 procent efter en nedgång på onsdagen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer