ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-bankerna upp i förhandeln efter sina rapporter

Den amerikanska rapportsäsongen har börjat sparka i gång och på fredagen har de tre storbankerna JP Morgan, Citigroup och Wells Fargo släppt siffror för det tredje kvartalet. Samtliga dessa banker noterades högre i fredagens amerikanska förhandel.

Justerat var JP Morgans justerade kvartalsresultat per aktie 10 cent högre än förväntade 2:26 dollar, rapporterar Bloomberg News. Intäkterna från räntehandelsrelaterat underskred förväntan, men en bra utveckling från aktiehandelsfronten utgjorde en motvikt mot det, framhöll vd:n Jamie Dimon i rapporten.

Sammantaget var de justerade intäkterna 27,8 miljarder dollar, mot en förväntan om 27,4 miljarder. 

Citigroups resultat var också något högre än förväntan, även om de totala intäkterna kom in något under snittprognosen. Liksom JP Morgan stöddes Citigroups nettoresultat, som ökade 12 procent från fjolårets tredje kvartal trots att intäkterna låg stilla, av bolagsskattesänkningen.

Citis tradingrelaterade intäkter minskade 5 procent från fjolårets tredje kvartal, men exklusive engångsposter i jämförelsekvartalet var det en ökning på 8 procent. Det kan jämföras med att JP Morgans tradingrelaterade intäkter minskade med 2 procent.

Wells Fargos nettoresultat i det gångna kvartalet var förvisso aningen lägre än analytikerna förväntat sig. Marknaden tog dock fasta på att intäkterna oväntat ökade i kvartalet, rapporterar Bloomberg News. Detta kan ses som ett lugnande tecken mot bakgrund av den skandal som avslöjades 2016. Banken erkände då att den öppnat miljontals konton utan kunders vetskap.

JP Morgan steg 1,5 procent i förhandeln medan Citigroup var nära 3 procent högre. Wells Fargo steg omkring 2 procent.

Samtidigt var Goldman Sachs, Morgan Stanley och Bank of America samtliga mellan 2 och 3 procent högre.

Finans var en av de svagast presterande sektorerna i USA på torsdagen när börserna föll 1,3 till 2,1 procent. Efter de senaste handelsdagarnas tunga börsutveckling noterades USA-terminerna 0,9 till 1,5 procent högre runt klockan 14.45 på fredagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer