1515
Annons

USA: Antalet nyanmälda arbetslösa sjönk förra veckan

Foto:Nam Y. Huh

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade med 67.000 personer förra veckan och uppgick till 847.000 personer.

Det visar statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet.

Liz Truss försvarar skatteplanen: Beredd att fatta kontroversiella beslut

Storbritanniens nytillträdda premiärminister Liz Truss.
Storbritanniens nytillträdda premiärminister Liz Truss.Foto:Kirsty Wigglesworth

Storbritanniens nytillträdda premiärminister Liz Truss har satt marknaden i gungning genom sin kontroversiella skattepolitik, som fått det brittiska pundets värde att sjunka till rekordlåga nivåer i relation till den starka dollarn.

För första gången sedan budgetförslaget tillkännagavs i fredags, med bland annat skattesänkningar på 45 miljarder pund (motsvarande cirka 550 miljarder kronor), kommenterar Toryledaren förslaget.

”Vi måste snabbt vidta åtgärder för att få ekonomin att växa, få igång Storbritannien, och samtidigt hantera inflation”, säger Truss till lokalradion BBC Radio Leeds.

”Och det innebär givetvis att fatta kontroversiella och svåra beslut, men jag är beredd att göra det som premiärminister”, säger hon vidare.

Oppositionsledare har dock redan krävt att Truss ska ställa in Torypartiets kongress på söndag och i stället kalla till extrainsatt sammanträde för parlamentet med anledning av krisen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera