1515
Annons

USA: Ägare stämmer kritiserade börsraketen

En aktieägare har stämt Nasdaq-noterade Zoom Video Communications. Enligt målsägaren, som väckt en så kallad grupptalan, ska tillverkaren av videokonferens-appen Zoom överdrivit sitt integritetsskydd i appen och inte varit tillräckligt tydlig med att kommunikationstjänsten inte är krypterad när den används.

Innehåll från VerizonAnnons

Ny studie: Strategisk osäkerhet efter pandemin

Arbetslivet blir sig antagligen aldrig mer helt likt efter pandemin. För att kunna stå stark även framöver krävs flexibla och robusta företag, enligt en färsk studie.

Ta del av hela rapporten ”Business, reimagined” här.    

Sett i backspegeln gick övergången från kontors- till hemarbete under pandemin förvånansvärt smidigt. En studie från telekomjätten Verizon visar att 70 procent av tillfrågade tjänstemän ansåg att de var mer effektiva när de arbetade hemifrån. Även en majoritet av cheferna kände sig bättre rustade att fatta snabba och strategiska beslut och införa ny teknik som en följd av nyordningen på arbetsmarknaden.

Trots att pandemisituationen för tillfället är mindre akut än tidigare, har i stället en känsla av strategisk osäkerhet börjat infinna sig. Två tredjedelar av företagsledarna, 66 procent, hävdar att pandemin har blottlagt svagheter i deras strategi, medan 60 procent säger att de har svårt att hitta ett tydligt förhållningssätt till nya marknadsmöjligheter.

– Osäkerheten är inte förvånande. De flesta företagsledare såg inte pandemin komma, vilket påverkar människors förtroende. Men svaret är inte att eliminera osäkerhet – om det ens vore möjligt. I stället måste företagsledare bygga robusta organisationer som kan anpassa sig för att hantera chocker och överraskningar, säger entreprenören, CEO:n och managementprofessorn Margaret Heffernan, i rapporten.

”Många företag är lyckligt ovetande”

Teknik är viktigt för att skapa motståndskraft i en organisation som inte bara kan ta smällar, utan som kan blomstra och komma tillbaka ännu starkare. Molnbaserade lösningar har varit avgörande för att göra det möjligt för företag att snabbt bli mer flexibla – oavsett om de vill ta tillvara en möjlighet eller möta ett hot.

Rita McGrath, professor vid Columbia Business School, menar att företagsledare måste ställa sig ett antal frågor kring hur tekniken stödjer kundupplevelsen: 

– Var förbättrar den här tekniken upplevelsen för kunderna - och var gör den inte det? Problemet är att många företag implementerar teknik via dåligt designade system, samt att även om teknik kan erbjuda effektivitet, så fokuserar företag ofta mest på kostnadsbesparingar.

Negativa upplevelser, exempelvis utdragna supportsamtal och osmidig samtalshantering, kan tära ordentligt på kundlojaliteten.

– Många företag är lyckligt ovetande om vilken frustration de orsakar sina kunder. Här tror jag att företag helt enkelt gör felbedömningar. De vet inte ens om när de har förlorat en kund, säger Rita McGrath.

Företag står inför utmaningar som innefattar nya konsumentbeteenden, kompetensbrist och förändrade förväntningar från de anställda. Därtill tillkommer ekologiska omställningar, nya politiska riktlinjer samt den ständigt ökande takten av teknisk innovation.

I stället för att sticka huvudet i sanden menar Rita McGrath att ledare måste övervinna trögheten och påskynda sina organisationers transformationstakt. På så sätt det kan de definiera framtiden istället för att vänta på att framtiden ska definiera dem.

Här kan du ladda ner hela rapporten för att läsa mer   

Vill du veta mer? Följ Verizon Business på LinkedIn och Twitter:

VBG LinkedIn

VBG Twitter 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Mindre räntehöjning än väntat i Australien lyfter asiatiska börser ytterligare

Amerikanska statspappersräntor rörde sig oregelbundet i USA efter svensk stängning på måndagen men pressas ytterligare neråt i Asien på tisdagen. Dollarn handlas samtidigt svagare mot euron jämfört med på måndagseftermiddagen.

Efter en tydlig uppgång inför kvartalsskiftet vände USA-räntorna markant neråt på måndagen, en rörelse som initierades av sjunkande räntor i Europa och i synnerhet i Storbritannien efter regeringens U-sväng om skattesänkningen för dem med högsta inkomsterna.

Nedgången i USA-räntorna förstärktes senare av svaga konjunkturindikationer i ISM industri-PMI för september, där i synnerhet en svag orderingång och svag jobbtillväxt hamnade i fokus.

BMO Capital noterade i ett kundbrev, som citeras av Marketwatch, att räntenedgången leddes av kortare löptider, vilket antyder förväntningar om dämpade räntehöjningsambitioner hos centralbankerna, men det kan vara väl tidigt enligt BMO-strategerna.

”Även om vi sympatiserar med idén om att oron för den senaste tidens svaghet i risktillgångar eventuellt kommer att bromsa globala penningpolitiska beslutfattares höjningsambitioner är det alltför tidigt att räkna med en vändning från FOMC”, skrev BMO-strategerna Ian Lyngen och Benjamin Jeffreys i kundbrevet.

Det tillade att en allt bredare inflation i USA gör att skälen för en ytterligare 75-punktershöjning från Fed i november är fortsatt starka.

Fedchefen i New York, John Williams, sade på måndagskvällen att han ser vissa tecken på att inflationen lättar, men trots det har underliggande pristryck för mycket momentum vilket sannolikt kommer att fortsatt kräva en period av högre räntor.

”Mer åtstramande penningpolitik har börjat att kyla ned efterfrågan och minska inflationstrycket, men vårt arbete är inte klart”, sade han, och tillade att lägre råvarupriser och förbättrade leveranskedjor borde bromsa inflationen för många varor.

”Tyvärr är det allt för de goda nyheterna om inflation. Faktum är att lägre råvarupriser och minskade leveranskedjeproblem inte kommer att vara tillräckligt för att få ned inflation till vårt tvåprocentsmål”, fortsatte John Williams.

Eftermiddagens USA-datakalender inkluderar industriorder för augusti samt JOLTS-data för samma månad, båda klockan 16.00. Det står också en lång rad Fedledamöter på talarlistan under eftermiddagen/kvällen.

Det är fortsatt helgstängt i Kina och Hongkong, men i övriga Asien noteras överlag en positiv börsutveckling på tisdagen i spåren på den positiva kvartalsinledningen i New York på måndagen. Marknadsaktörer förefaller inte ha oroats mycket av nyheten att Nordkorea avfyrade en ballistisk robot över Japan för första gången på fem år.

Asiatiska börser fick ytterligare ett litet lyft när Australiens centralbank (RBA) meddelade att den höjer styrräntan med ”bara” 25 punkter, till 2,60 procent. Konsensusprognosen väntade +50 punkter, till 2,85 procent.

”Dagens fortsatta höjning av styrräntan kommer att hjälpa till att uppnå en mer uthållig balans mellan efterfrågan och utbud i Australiens ekonomi. Det är nödvändigt för att föra ner inflationen. Styrelsen räknar med att höja räntan ytterligare under perioden framöver”, sade RBA-chefen Philip Lowe i en kommentar.

Den tvååriga statspappersräntan i Australien föll initialt med närmare 25 punkter, till 2,90 procent, efter räntebeskedet, men har därefter vänt upp till runt 3,00 procent. Även amerikanska statspappersräntor sjönk något i spåren på RBA-beskedet.

Australiendollarn sjönk samtidigt från cirka 0:650 till strax under 0:6460 strax efter räntebeskedet.

Den europeiska makrodatakalendern är relativt tunn på tisdagen, med Eurostats redovisning av augusti-PPI, klockan 11.00, som sannolik höjdpunkt.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera