ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Vinstvarnande ståljättens finanschef slutar

Ståljätten US Steels finanschef Kevin Bradley kommer att avgå den 4 november, enligt ett pressmeddelande.

Hans ersättare blir Christine Breves som anslöt 2013 och har haft ansvar för bland annat bolagets logistiktjänster, företagskvalitet och försäljning och företagsplanering.

I samband med det aviserade finanschefsbytet skriver US Steel också i ett separat pressmeddelande att det antar en ny operativ modell och organisationsstruktur för att påskynda den strategiska omvandlingen.

Med initiativet förväntar sig företaget kunna minska kostnader och få företagsstrukturen i linje med tidigare aviserade investeringar i avancerad tillverkning, heter det. 

US Steel vinstvarnade den 19 september i år och hänvisade bland annat till en försämrad marknad i Europa. Guidningen för justerat ebitda sänktes till 115 miljoner dollar, 40 procent lägre än Bloombergs analytikerkonsensus om 190 miljoner dollar. Turbulensen väntas också fortsätta pressa resultatet under resten av året, skrev US Steel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer