ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppköpsbud: Investmentbolag springer efter mediejätte

  • Foto: Maurizio Gambarini

Amerikanska KKR lägger ett bud på den tyska mediekoncernen Axel Springer. Budet värderar mediejätten till 5,8 miljarder euro, motsvarande 62 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande från Axel Springer.

Det amerikanska investmentbolaget Kohlberg Kravis Roberts (KKR) har via holdingbolaget Traviata offentliggjort ett uppköpsbud på den anrika tyska mediekoncernen Axel Springer. 

Budet kommer med en premie på 11 procent jämfört med tisdagens stängningskurs och stöds av Axel Springers styrelse och ledning.

Därmed bekräftas uppgifter som rapporterades i internationell press i slutet av maj efter att det tyska mediebolaget varnat för minskande intäkter för helåret 2019. Uppgifterna om ett uppköp fick aktien att stiga på Frankfurtbörsen.

KKR representerar också bolag kontrollerade av arvtagerskan Friede Springer, som är grundarens änka och femte fru, och vd Mathias Döpfner.

Axel Springers styrelse och ledningsgrupp välkomnar budet och kommer ge sitt stöd för detsamma, meddelar mediebolaget. 

Tidningsmannen Axel Springer startade 1946 radiotidningen Hörzu. Bild-Zeitung, som grundades 1952, fick stort genomslag under den västtyska återuppbyggnaden efter andra världskriget och är Tysklands största dagstidning.

Bolaget dominerar sedan 1960-talet den tyska medievärlden. I koncernen ingår bland annat även dagstidningen Die Welt, nyhetskanalen NTV samt politiksajten Politico Europe.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer