ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Vita huset och kongressen nära avtal om skuldtaket

  • Foto: Andrew Harnik/AP

Kongressen och Vita huset är nära en överenskommelse som skulle höja skuldtaket till 31 juli 2021. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor med insyn i samtalen. 

Enligt nyhetsbyråns uppgifter ska nu endast teknikaliteter återstå innan överenskommelsen är klar.

Republikanerna krävde 150 miljarder dollar i besparingar, något som talmannen i representanthuset, Nancy Pelosi, motsatte sig. Enligt källorna kommer republikanerna få igenom besparingar för omkring 75 miljarder dollar.

Frågan kvarstår dock om president Donald Trump kommer ge sitt stöd till överenskommelsen. Så sent som på fredagen uppgav han att samtalen mellan administrationen och demokraterna fortlöpte bra. Presidenten har dock tidigare dragit sig ur överenskommelser som förhandlats fram på tjänstemannanivå i sista stund.

Överenskommelsen lär också stöta på patrull bland republikanerna i kongressen. I samband med att initiala uppgifter från samtalen läckte förra veckan kritiserade bland annat grupperingar som konservativa Club for Growth och den tunga kongressgruppen Republican Study Committee bristen på besparingar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies