ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kabinettssekreterare Annika Söder lämnar UD

  • Karin Söder. Foto: Pontus Lundahl/TT

Utrikesdepartementets högsta tjänsteman, kabinettssekreterare Annika Söder, lämnar sitt uppdrag. Det bekräftar UD i ett pressmeddelande.

Enligt Expressen ska avgången bero på samarbetssvårigheter med utrikesminister Ann Linde.

Annika Söder har varit kabinettsekreterare på UD sedan 2014, då Margot Wallström tillträdde som utrikesminister. Hon pekades också ut som en potentiell efterträdare när Margot Wallström avgick tidigare i höstas.

I stället gick jobbet till tidigare handelsministern Ann Linde.

”Det finns ingen dramatik i detta. Vi bestämde redan i september i samband med skiftet på utrikesministerposten att hon skulle vara kvar under en övergångsperiod. Jag vill genuint tacka henne för hennes fem år som kabinettssekreterare och att hon har delat med sig av sina ovärderliga erfarenheter”, säger Ann Linde i ett pressmeddelande.

Enligt utskicket ska Annika Söder nu arbeta med freds- och konfliktfrågor, bland annat som styrelseordförande för European Institute of Peace som hon valdes till i juli i år.

Expressen har tidigare under dagen skrivit att avgången beror på samarbetssvårigheter med Ann Linde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer