ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Tyska mediejätten Axel Springer kan köpas ut från börsen

Den tyska mediekoncernen Axel Springer kan vara på väg att köpas ut från börsen av grundarfamiljen och riskkapitaljätten KKR, rapporterar Bloomberg och Financial Times.

Aktien stängde på 45.10 euro på onsdagen i Frankfurt, men handlades sedan nyheten släpptes upp till 53,40 euro på tradingplattformen Tradegate.

Sedan maj i fjol har Axel Springers börsvärde, som i dag uppgår till cirka 4,9 miljarder euro, minskat med nära en tredjedel.

Bolaget varnade i mars för att man räknar med minskande intäkter under 2019 efter flera kvartal av stadig tillväxt. Axel Springer äger bland annat Business Insider och 71 procent av omsättningen i fjol kom från digitala affärsverksamheter.

I koncernen ingår även exempelvis Bild, Die Welt och Politico Europe.

Villkoren för KKR:s eventuella investering i bolaget är inte klara och det finns inga garantier för att en överenskommelse nås, skriver Bloomberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer