ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Telias köp av TV4

Uppgifter till Di: I dag ger EU besked om Telias köp av TV4

  • Telias nya vd Allison Kirkby och avgående styrelseordföranden Marie Ehrling.

EU väntas i dag lämna besked om kommissionen godkänner Telias förvärv av Bonnier Broadcasting med TV4. Mycket pekar på att affären blir godkänd.

Det erfar Di.

Det var i juli förra året som Telia kom överens med Bonnier AB om att förvärva Bonnier Broadcasting för 9,2 miljarder kronor.

Sedan dess har EU-kommissionen utrett affären.

Di har under hösten, baserat på uppgifter från källor, rapporterat att EU-kommissionen inte ställer ytterligare krav på eftergifter för att Telia ska få slutföra förvärvet av Bonnier Broadcasting. I september skrev Di att ”enligt uppdaterade uppgifter från källor återstår nu endast 'byråkrati' innan EU offentliggör att affären är godkänd”.

Under tisdagen väntas EU-kommissionen meddela Telia sitt slutliga och helt avgörande beslut, ett besked kan offentliggöras om några timmar. Enligt personer med insyn pekar mycket på att affären blir godkänd.

”Det skulle vara en stor sensation om den inte blir det”, säger en källa.

Det har dock under senare tid förekommit uppgifter om att den svenska regeringen har bedrivit lobbyverksamhet i Bryssel för att försöka få EU-kommissionen att stoppa affären.

Regeringen är av mediepolitiska skäl emot affären mellan Telia och Bonnier. Den svenska staten är huvudägare i Telia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer