ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Spotify omsprunget av Apple Music i USA

Apple Music har sprungit om Spotify i USA. Det rapporterar amerikanska Wall Street Journal med hänvisning till anonyma källor.

Spotify har i USA för första gången blivit passerad av värsta konkurrenten Apple Music. I februari hade Apple Music över 28 miljoner betalande abonnenter i USA, att jämföra med Spotifys 26 miljoner.

Apples streamingtjänst har på senare tid fått nya abonnenter i snabbare takt än den svenska konkurrenten. Apple Music har haft en månatlig abonnenttillväxt på mellan 2,6 och 3 procent medan Spotifys användarantal ökat med mellan 1,5 och 2 procent per månad.

Om även icke-betalande användare, som använder sig av reklamfinansierade gratisversioner eller fria testmånader, räknas in har dock Spotify fortfarande fler kunder i USA. Gratisanvändare genererar dock bara en bråkdel av de intäkter som kommer från betalkunder.

Sett till världen som helhet har Spotify fortfarande ett stort försprång. I december hade Spotify 207 miljoner aktiva användare, varav 96 miljoner betalande. Apple Music, som inte erbjuder någon gratisversion av sin tjänst, har globalt räknat drygt 50 miljoner användare. Även globalt växer dock Apple Music snabbare än Spotify - enligt Wall Street Journals källor växer Apples tjänst med 2,4-2,8 procent per månad medan Spotifys tillväxttakt är 2-2,3 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer