ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Softbanks räddningsplan värderar ner Wework rejält

  • Foto: Bryn Colton

Japanska Softbank är i färd med att skapa en räddningsplan för kontorsdelningsbolaget Wework, där Softbank är en av de största ägarna. I upplägget kan Wework komma att värderas till under 8 miljarder dollar (77 miljarder kronor), uppger anonyma källor med insyn i ärendet för Bloomberg News.

Värderingen är bara en bråkdel av de 47 miljarder dollar (cirka 455 miljarder kronor) som Wework värderades till så sent som i januari. Bolaget var i september på väg att ta steget till Nasdaqbörsen, men när marknadens intresse visade sig vara mycket svagare än väntat stoppades noteringen i ett sent skede. 

Sedan dess har de negativa nyheterna om Wework haglat och bolaget bedöms nu stå inför en akut likviditetskris.

Räddningssamtalen i Softbanks regi är enligt Bloomberg News källor ännu inte särskilt konkreta och villkoren i en aktion kan komma att förändras, enligt källorna.

JP Morgan har enligt andra källor till nyhetsbyrån inför investerare föreslagit ett alternativt räddningspaket för Wework, baserat på 5 miljarder dollar i nya företagsobligationer med skräpstatus. Banken ska inför ett hundratal presumtiva investerare ha lagt fram förslaget, som i så fall skulle vara ett av de mer riskfyllda erbjudandena på obligationsmarknaden under senare år.

Läs mer: Fiaskot skadar hela riskkapitalbranschen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer