ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Slack kan värderas till uppemot 17 miljarder dollar vid notering

Meddelandetjänsten Slack kommer att värderas till mellan 16 och 17 miljarder dollar, uppemot 160,6 miljarder kronor, i samband med börsnoteringen nästa vecka. Det uppger källor för nyhetsbyrån Bloomberg.

Enligt Bloombergs källor baseras värderingen på de 590 miljoner dollar i intäkter som Slack väntar sig ta in under det innevarande räkenskapsåret som avslutas i januari nästa år, en ökning med 50 procent jämfört med föregående år.

Helårsprognosen indikerar en fortsatt inbromsning efter att tillväxten landade på 110 procent under räkenskapsåret 2018 och 82 procent under räkenskapsåret 2019 som avslutades i januari i år. 

Värderingen på uppemot 17 miljarder dollar är i linje med det pris som betalades på den privata marknaden så sent som i april enligt Bloomberg. I samband med en finansieringsrunda i augusti förra året låg värderingen på 7,1 miljarder dollar.

Slack gör sin första handelsdag i New York den 20 juni och kommer i likhet med streamingtjänsten Spotify genomföra en direktlistning, vilket Di Digital tidigare rapporterat om.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies