ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Över 100 timmar för strandade plan

  • Foto: Patrick T. Fallon

Varje Boeing 737 Max-plan som stått stilla sedan flygförbudet infördes tidigare i år kommer kräva mellan 100 och 150 timmar av underhållsarbete innan de kan lyfta igen. Det uppger källor för nyhetsbyrån Reuters

Det var i mitten på mars som Boeing-planen strandades efter två dödliga olyckor. Nu uppger källor på flygbolagen American Airlines, United Airlines och Southwest Airlines att varje plan kommer behöva 100 till 150 timmar underhållsarbete för att lyfta efter det att myndigheterna gett klartecken.

Bland annat handlar det om att uppdatera planen med den mjukvara Boeing tagit fram för att komma till rätta med problemen. Uppskattningen, som ska ha diskuterats under ett möte mellan flygbolagen och flygplanstillverkaren tidigare i veckan, inkluderar inte eventuell träning för piloter enligt Reuters.

Boeing vill inte kommentera uppgifterna i detalj. En talesperson uppger för nyhetsbyrån att flygplanstillverkaren för diskussioner med kunder.

Det finns ingen tidsplan för när Boeing-planen kan lyfta igen. Flygplanstillverkaren har fortfarande inte officiellt lämnat över mjukvaruuppdateringen för godkännande hos den amerikanska luftfartsmyndigheten och de amerikanska flygbolag som äger 737 Max-plan har ställt i avgångar under juli och augusti enligt Reuters.

Trots en återhämtning under början av maj handlas Boeing-aktien en dryg femtedel under kursen i början av mars då problemen med 737 Max-planen upptäcktes.

Vid 20-tiden på torsdagen handlas Boeing ned 1,5 procent och går därmed något starkare än S&P 500 som backat 1,7 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies