ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ny aktör går in i krisdrabbade Alitalia med 300 miljoner euro

Det italienska investmentbolaget Atlantia, som också är huvudoperatör för en stor del av landets autostrador, har sällat sig till den trio intressenter som ska försöka rädda det krisdrabbade statligt ägda flygbolaget Alitalia, rapporterar Corriere della Sera.

Räddningskonsortiet består förutom Atlantia av det italienska finansdepartementet, den statliga järnvägsoperatören Ferrovie dello Stato Italiane samt Delta Airlines.

Enligt uppgifter var flera privata investerare intresserade av att gå in i konsortiet, men valet föll på Atlantia, enligt den italienska tidningens uppgifter. I ett uttalande senare på måndagskvällen rapporteras att Atlantias del i holdingbolaget blir 30 procent för 300 miljoner euro. Det är tredje gången som Atlantia går in med pengar i Alitalia, samma sak hände 2008 och 2017.

Atlantia är börsnoterat i Milano och dess största ägare med 30,3 procent av kapitalet är Sintonia, som är ett holdingbolag för familjen Benetton.

Det är två år sedan som Alitalia gick i konkurs efter att ha blivit utkonkurrerat av lågprisflygbolag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer