ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Nissans nuvarande Kinachef blir ny vd för hela koncernen

  • Foto: Eugene Hoshiko

Nissans nuvarande Kinachef, Makoto Uchida, har valts ut att bli ny vd för Nissan, rapporterar Nikkei Business med hänvisning till källor. Det blir således hans jobb att reda ut konflikten i fordonsalliansen med Renault, skriver tidningen.

Makoto Uchida kommer flankeras av en ny verksamhetschef i form av Ashwani Gupta, för närvarande hos Mitsubishi, som också ingår i den japansk-franska fordonsallians vari det såtts split de senaste åren. 

Konflikten kulminerade i vintras, då förre vd:n och styrelseordföranden Carlos Ghosn arresterades, mot sitt nekande anklagad för att ha förskingrat företagsmedel och felrapporterat löneuppgifter. Han själv hävdar att det hela är en konspiration där en rivaliserande falang i Nissan velat störta honom från makten och ta över taktpinnen från Renault, som äger 43 procent av den japanska biltillverkaren.

Även efterträdaren Hiroto Saikawa tvingades under hösten bort från vd-posten efter att det framkommit att även han fått högre ersättning än han haft rätt till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer