Hoppa till innehållet

Annons

Uppgifter: Nissan kapar produktionen med 30 procent

Nissan Motor kommer att dra ned sin tidigare planerade globala produktion med 30 procent för oktober och november på grund av chipbrist, enligt uppgifter till japanska affärstidningen Nikkei.

Innehåll från Sharp Recruitment & ConsultantsAnnons

Kompetensbristen inom governance, risk & compliance är en ledningsfråga

Antalet regelverk som företag måste förhålla sig till blir allt fler. Samtidigt råder stor brist på kompetens inom områdena governance, risk och compliance. Utmaningen är att locka och behålla talangerna.

– Det efterfrågas ett högre risk- och säkerhetstänk hos organisationer för att de ska kunna leva upp till lokala riktlinjer och standarder. Ju fler regelverk som företagen har att förhålla sig till, desto mer kompetens krävs om de ska behålla varumärkets hållning och konkurrenskraft, säger Ilona Orgmetz, vd på Sharp Recruitment & Consultants.

Den kompetens som hittills har efterfrågats har huvudsakligen handlat om reaktiv riskhantering. Men i dag är det ännu viktigare att kunna förutse och arbeta förebyggande mot risker. Företag och organisationer behöver därför integrera riskförebyggande i sin övergripande strategi och förankra den i verksamheten. 

– Eftersom risk- och säkerhetsarbetet berör flera områden, som IT, försäkring och ledarskap, krävs allt oftare tvärvetenskaplig kompetens, säger Ilona Orgmetz. 

Vi hjälper dig rekrytera inom governance, risk och compliance. Kontakta oss på Sharp Recruitment & Consultants

Cyberhot, korruption och informationsläckor gör att behoven av kompetens inom artificiell intelligens (AI) och digitalisering i kombination med kunskap om regelverken ökar. Den typen av erfarenhet är emellertid en bristvara i dag. Därför bör företag fundera på hur man lockar till sig och behåller kompetens. 

Det som får medarbetare att trivas och stanna på en arbetsplats beror på företagskultur, möjlighet till individuell utveckling, ledarskap samt flexibla arbetstider och möjligheter att arbeta på distans. Det framgår både av samtal med klienter och kandidater och av Sharp Recruitment & Consultants löneundersökning från oktober 2022.  

– För att skapa en attraktiv arbetsplats behöver företag arbeta med de faktorer som ökar motivationen hos medarbetarna och får dem att stanna kvar. Ledare behöver utbildas i att vara bra chefer, så att de kan vara coachande och ge stöttning till sina medarbetare. Det inbegriper utbildning och utveckling av såväl chefer som medarbetare och är en längre process, men den är viktig för att säkra kompetensen, säger Ilona Orgmetz. 

– Företag behöver också se över sitt arbete med hållbarhet, mångfald, socialt ansvar och individbaserat ledarskap. Det är för många hjärtefrågor som kan öka medarbetarnas engagemang. Sådant som tidigare sågs som bara HR-frågor är idag direkt affärskritiskt. 

Vi har de bästa kandidaterna inom governance, risk och compliance. Hör av dig så berättar vi mer. 

Gallup-undersökningen ”State of the Global Workplace” från hösten 2022 visar att verksamheter med engagerade medarbetare har 23 procent högre vinst än verksamheter med oengagerade medarbetare. 

– Slutsatsen är tydlig. Det lönar sig att investera i medarbetarnas trivsel och kompetensutveckling. Saknas ett bra ledarskap, en bra kultur och ett bra tänk kring hur man får medarbetare att stanna kvar på sin arbetsplats påverkar det verksamhetens lönsamhet negativt, säger Ilona Orgmetz. 

 

Mer från Sharp Recruitment & Consultants

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sharp Recruitment & Consultants och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera