ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Miljarduppgörelse om försvaret nära

  • Foto: Anders Wiklund/TT

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna är nära en överenskommelse om att skjuta till mer pengar till försvaret enligt uppgifter till Dagens Nyheter

Det rör sig om 5 miljarder extra i försvarsanslag år 2022. Därefter förhandlas om ytterligare totalt 15 miljarder kronor mellan 2023 och 2025 enligt Dagens Nyheters källor.

Det är i linje med den rapport som Försvarsberedningen presenterade i mitten av maj efter att de borgerliga partierna redan lämnat beredningen i protest mot att Socialdemokraterna uppgett att de inte ville binda sig vid en politisk uppgörelse.

Varken Liberalerna eller Centerpartiet vill kommentera uppgifterna. Försvarsminister Peter Hultqvist låter hälsa via en pressekreterare att regeringen inte kommenterar pågående budgetarbete.

Liberalernas försvarspolitiske talesperson Allan Widman hävdade så sent som förra veckan att regeringen skulle ge vika för kraven om högre försvarsanslag i en debattartikel i Di.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer