ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kinas pressträff om handelssamtalen försenad – Di TV direktsänder

Kina är fortsatt skeptiska till att införa hårda mål gällande kinesiska köp av amerikanska jordbruksprodukter. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. 

Samtidigt rapporterar den statliga kinesiska tidningen Global Times att en pressträff ska hållas under eftermiddagen. 

Presskonferensen var planerad till 15.30 men ska enligt Bloomberg vara försenad till runt 16.00. Di TV direktsänder presskonferensen.

Uppgifterna kommer från en källa till CNBC:s redaktionschef i Kina Eunice Yoon. Enligt den anonyma källan har Kina gått med med på att köpa jordbruksprodukter för 40 miljarder dollar medan USA:s president Donald Trump vill att siffran ska uppgå till närmare 50 miljarder dollar. 

Bakgrunden till Kinas skepsis ska enligt CNBC vara att Kina är rädda att köpen skulle innebära att landet riskerar att hamna i konflikt med andra handelspartners. Kina ska även vara oroad för att USA så småningom återinför importtullar på kinesiska varor även om ett ”fas ett”-avtal undertecknas. 

Uppgifterna kommer i spåren av att Bloomberg på torsdagskvällen rapporterat att Donald Trump ska ha gett sitt godkännande till ett ”fas ett”-avtal, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Den statliga kinesiska tidningen Global Times skriver på Twitter att företrädare för Kina ska hålla en presskonferens sent på fredagen kinesisk tid.

USA-terminerna tog ett kliv tillbaka efter att uppgifterna publicerats men pekar fortfarande på en mindre uppgång. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer