ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Kina ska införa nya åtgärder för att dämpa handelskrigseffekter

Kina kommer att tillkännage nya åtgärder som ska lätta på de negativa effekterna av handelskriget. Det uppgav Hu Xijin, chefsredaktör på Global Times, på Twitter rapporterar Bloomberg News.

”Baserat på vad jag vet kommer Kina att införa viktiga åtgärder som ska lätta på de negativa effekterna av handelskriget. Åtgärderna kommer att gynna några företag från både Kina och USA”, twittrade Hu Xijin.

Hu Xijin har tidigare på Twitter kommenterat handelskriget och gjort yttringar som senare visat sig stämma. Bland annat gällde detta för Kinas senaste tullar mot amerikanska varor värda 70 miljarder dollar, vilka Hu Xijin var först att informera om. Hans tidning Global Times är en tabloid som ges ut av den kommuniststyrda tidningen Folkets Dagblad. Därmed borde Hu Xijin ha en bra insyn i kinesisk politik.

Till Bloomberg News sade Hu Xijin att hans tweet med ”baserat på vad jag vet”, är ”definitivt sann”. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer