ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Huawei-anställd gripen i Polen misstänkt för spionage

Två personer har gripits i Polen misstänkta för spionage. Den ena av dem är anställd på den kinesiska telekomjätten Huawei. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Den polska statliga nyhetsbyrån PAP rapporterar att den ena personen är känd inom it-säkerhetsbranschen medan den andra arbetar för ett stort telekombolag.

Uppgiften om att personen ifråga arbetar på just Huawei kommer från tv-kanalen TVP enligt Reuters.

Frågan är känslig efter att flera länder riktat anklagelser om att Huaweis teknologi används för att spionera utomlands. Det gäller bland annat grannlandet Polen där säkerhetstjänsten varnade för att använda utrustning från Huawei och kinesiska ZTE i slutet av förra året. I början av året förbjöds också utrustning från de två kinesiska jättarna för statligt bruk.

”Huawei är medvetna om situationen och håller på att granska det. Vi har inte någon kommentar i dagsläget”, säger en talesperson för den kinesiska telekomjätten till CNBC.

I början av december förra året lanserade T-Mobile ett 5G-nätverk med just Huaweiutrustning i Polen. Landet är en av de europeiska marknader där Huawei satsat mest.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies