ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Motstrida uppgifter om utegångsförbud i Hongkong

  • Foto: Johan Nylander

Hongkongs regering väntas införa ett utegångsförbud under helgen. Det uppgav den statliga kinesiska tidningen Global Times på Twitter med hänvisning till anonyma källor. En regeringskälla uppger dock för South China Morning Post att uppgifterna inte stämmer och Global Times tog sedermera bort sin tweet. 

Hongkongbörsens Hang Seng-index gick från en nedgång på knappt 1 procent till minus 1,35 procent efter att uppgifterna först publicerats men återhämtade sig sedan snabbt. 

Uppgifterna kommer i spåren av eskalerande våld mellan demonstranter och polis i staden. 

På onsdagen uppdaterade Sveriges generalkonsulat i Hongkong sin säkerhetsinformation och rekommenderar nu alla svenska medborgare att ”iaktta stor försiktighet”, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Den senaste veckans eskalerande våldsamheter har flera förklaringar. För några dagar sedan sköts en demonstrant i bröstet av polis och i fredags avled en 21-årig demonstrant efter att ha fallit från en byggnad i samband med sammandrabbningar med polis. En Pekinglojal äldre man ska dessutom ha satts i brand av demonstranter. 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer