ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Goldman Sachs vill minska låneexponering mot Softbanks monsterfond

  • Weworks kickade vd Adam Neumann fortsätter orsaka problem för Softbanks vd och grundare, Masayoshi Son. Foto: Mark Lennihan/AP, Daiki Katagiri/Kyodo News

Goldman Sachs försöker bli av med en del av bankens låneexponering mot Softbanks Vision Fund, enligt källor till Bloomberg.

Storbanken uppges ha närmat sig andra finansbolag med erbjudande att ta över delar av lånefaciliteterna på 3,1 miljarder dollar, för att på så sätt minska bankens riskexponering mot Softbanks mångmiljardfond. 

Goldman Sachs arrangerade lånefaciliteten tillsammans med Mizuho international i början på förra året, då Softbanks Vision Fund hade ambitionen att bli mer snabbfotade vid transaktioner. 

Under den senaste veckan har de negativa nyheterna radat upp sig för fondens investeringar, däribland den kommande noteringen av Wework. Om introduktionen blir av ser värderingen nu ut att hamna på mellan 145 och 190 miljarder kronor, klart under tidigare profetior om en värdering kring drygt 600 miljarder kronor.

I kraft av sin storlek har Vision Fund, med svindlande 97 miljarder dollar i kapital, mer eller mindre kunnat beordra fram värden på bolag, även när det saknats koppling till gravitationslagen, skrev Di:s Andreas Cervenka i en kommentar förra veckan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer