ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Ford investerar i teknik för självkörande bilar i Israel

  • Foto: Ben Margot

Fordonstillverkaren Ford kommer att investera 12 miljoner dollar i Israel för att utveckla teknik som ska underlätta beslutsprocesser för självkörande bilar. Det rapporterar den israeliska affärstidningen Globes med hänvisning till anonyma källor.

Ford investerar 12 miljoner dollar, motsvarande 108 miljoner kronor, för att utveckla beslutssystem för självkörande bilar tillsammans med israeliska SAIPS. det rapporterar den israeliska affärstidningen Globes med hänvisning till källor nära det amerikanska bolaget.

Ford förvärvade SAIPS för två år sedan med syftet att använda bolagets kunskap kring maskininlärning för att utveckla självkörande bilar.

Ford har inte tillhört frontlinjen i utvecklingen av autonoma fordon. Analytiker har uppskattat att bolaget ligger flera år efter exempelvis Google-ägda Waymo vars fordon kört över 1,5 miljoner testmil i ett tjugotal amerikanska städer enligt branschpublikationen Automotive News.

Så sent som i slutet av oktober rapporterade nyhetsbyrån Reuters att Ford och Volkswagen nu förhandlar om ett strategiskt samarbete kring självkörande bilar och att bolagen kan vara redo att kommunicera något i frågan offentligt innan årsskiftet. Uppgifterna kom från en källa med insyn i processen. Varken Ford eller GM ville då kommentera saken.

Samtidigt meddelade Ford att bolaget inlett ett samarbete för att testa självkörande bilar med kinesiska Baidu.

I juli i år meddelade Ford att totalt 4 miljarder dollar kommer att investeras i enheten Ford Autonomous Vehicles fram till 2023. Det inkluderar den miljard dollar som redan öronmärkts för startupbolaget Argo AI som Ford förvärvade förra året.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer