ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Ericsson och Nokia i samtal om att ta över Huawei-avtal i USA

Omkring ett dussin amerikanska teleoperatörer, som använder sig av teknik från Huawei, för samtal med Ericsson och Nokia om att ersätta det kinesiska företaget. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Pine Belt och Union Wireless ska vara två operatörer som för samtal med Ericsson och Nokia. Enligt nyhetsbyråns källor ska de vara ute efter rabatterade priser och räknar med stöd från regeringshåll. Några avtal ska dock ännu inte ha skrivits.

”Samtalen har pågått i ett drygt år och de letar efter sätt att få ned priset inom räckhåll för de mindre operatörerna”, säger John Nettles, ordförande för Pine Belt, till Reuters.

Varken Nokia eller Ericsson vill kommentera uppgifterna.

De två telekombolagen kommer sannolikt inte att erbjuda lika låga priser som Huawei enligt analytiker. En branschkälla uppger att det kinesiska telekombolaget inte satt sina priser till marknadsmässiga villkor.

Enligt Reuters källor lär samtalen inte generera något resultat förrän den amerikanska kongressen klubbar statliga subventioner för totalt 700 miljoner dollar för att underlätta skiftet från Huawei och kinesiska ZTE. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer