ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Deutsche Bank mångmiljardsäljer till Goldman Sachs

  • Foto: Natasha Livingstone/AP

Pressade Deutsche Bank har sålt mångmiljardtillgångar till Goldman Sachs, enligt källor till Bloomberg News.

Deutsche Bank har sålt tillgångar med ett teoriskt värde på 51 miljarder dollar, närmare 490 miljarder kronor, till Goldman Sachs, rapporterar Bloomberg News som citerar källor med insyn.

Tillgångarna är kopplade till Deutsche Banks skuldportfölj inom tillväxtmarknader och har tidigare legat i den enhet som banken försöker montera ner. Ingen av de två bankerna har velat kommentera saken, skriver nyhetsbyrån.

Goldman Sachs har gjort liknande affärer med Deutsche Bank vid åtminstone ett tidigare tillfälle. I september köpte Wall Street-banken den asiatiska delen av en derivatportfölj som Deutsche Bank ville göra sig av med, skriver Bloomberg.

I somras skapade den krisdrabbade jättebanken Deutsche Bank en så kallad ”skräpbank” för illikvida finansiella instrument, såsom derivat, som banken äger men som öronmärkt till försäljning. Tidigare i år inleddes det mest omfattande omställningsprogrammet i den tyska storbankens historia, med bland annat uppsägningar av omkring 18.000 anställda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer