ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: Deutsche Bank överväger banta inom räntehandel

Deutsche Bank kommer inom kort att ha färdigställt en genomlysning av verksamheten inom räntehandel och överväger i enlighet med denna att skära ner 10 procent i enheten, enligt Bloomberg News.

Den för banken traditionellt viktiga enheten klarade sig undan nedskärningar tidigare i år, men kan nu inte längre undantas, enligt källorna.

Andra delar av Deutsches investmentverksamhet drabbades av den omstruktureringen som genomförs under vd Christian Sewing med stora varsel som aviserades i juli. Då var beskedet att Deutsche Bank avsåg att ”förbli ledande” inom räntehandel, där banken länge varit en föregångare. 

Christian Sewing kommer att presentera en ny strategianalys i sin helhet under december och då ge besked om minst 10 procents nedskärning inom räntehandel, enligt källorna.

Deutsche genomgår en fundamental verksamhetsomstöpning efter att under flera år ha gått en kamp mot den svaga lönsamheten. Bloomberg-källor har tidigare uppgett att banken kommer säga upp omkring 18.000 anställda, vilket är över 20 procent av den totala arbetsstyrkan. Målet är att bankens justerade kostnader ska minskas med en fjärdedel till år 2022. 

En väsentlig bakgrund till lönsamhetsproblemen hos storbankerna består i att den rådande räntemiljön med i en historisk jämförelse rekordlåga räntenivåer verkat kompromisslöst negativt på bankernas konventionella intäkter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer