ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgifter: ABB:s samtal med Hitachi om Power Grids långt gångna

Japanska Hitachi förhandlar med ABB om att köpa hela eller delar av ABB:s division Power Grids. Det skrev Financial Times på söndagen med hänvisning till anonyma källor. 

I förra veckan rapporterade Reuters att ABB förde samtal om Power Grids med Mitsubishi, kinesiska State Grid samt med just Hitachi. Mitsubishi dementerade uppgifterna. 

Enligt söndagens uppgifter i Financial Times har förhandlingarna med Hitachi kommit ganska långt, men det är enligt tidningens källor ännu osäkert om det blir en affär till slut. Vilken värdering av Power Grids som förekommit i förhandlingarna, vill källorna inte uppge. ABB kan komma att behålla en minoritetspost i divisionen. 

Varken ABB eller Hitachi vill kommentera uppgifterna, skriver Financial Times. Tidningen påminner om att Hitachi har en uttalad ambition om att öka intäkterna från kraftnätslösningar med 60 procent under de tre kommande åren. 

I slutet av augusti skrev Bloomberg News att ABB var på väg sälja Power Grids och i mitten av oktober skrev samma nyhetsbyrå att rådgivarna Credit Suisse och Dyal jobbade med en avknoppning eller en försäljning av divisionen. Divisionen sägs vara värd med än 10 miljarder dollar. 

ABB:s styrelse och ledning har de senaste åren fått ta emot tydliga önskemål om en förenkling i bolagets struktur, inte minst från Christer Gardell-ledda Cevian Capital.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies