1515

Uppgift: Iran sköt ned kraschade flygplanet av misstag

Iran misstänks ha råkat skjuta ned flygplanet som kraschade i onsdags utanför Teheran, rapporterar amerikanska medier och hänvisar till källor i USA och Iran.

USA:s president Donald Trump säger samtidigt att han ”har en känsla av att något väldigt hemskt hände”.

Innehåll från PolestarAnnons

Eldrivna Polestar 2 släpps i nya versioner – här är nyheterna

Standard Range Single Motor. Long Range Single Motor. Och Long Range Dual Motor.

Eldrivna Polestar 2 kommer nu i flera nya versioner.

Det handlar om olika batteripaket, två- eller fyrhjulsdrift och nya möjligheter för kunderna att själva skapa personliga konfigurationer.

Dessutom: en lägre prislapp på instegsversionen.

Upptäck och designa din Polestar 2 här!  

Längre räckvidd är en av nyheterna när Polestar öppnar upp för nya konfigurationer av prestandabilen Polestar 2. För versionen Long Range Single Motor som har det stora batteripaketet på 78 kWh och framhjulsdrift anges den maximala räckvidden till 515–540 kilometer beroende på utrustning. 

Samma batteripaket sitter i versionen Long Range Dual Motor Long. Som namnet antyder har den två elmotorer. En har monterats på framaxeln och en på bakaxeln, vilket gör modellen är fyrhjulsdriven. De två motorerna ger tillsammans 408 hästkrafter och accelerationen 0–100 km/h anges till under 5 sekunder. 

Den nya instegsversionen av Polestar 2 heter Standard Range Single Motor. Här finns en elmotor på 224 hästkrafter och ett batteripaket på 64 kWh som ger bilen en räckvidd på upp till 44 mil. 

De fyrhjulsdrivna versionerna av Polestar 2 går att beställa med ett så kallat Performance Pack. Det innebär att de redan vassare köregenskaper blir ännu lite bättre, tack vare stora bromsar från Brembo, smidda 20-tumsfälgar och justerbara stötdämpare från den svenska tillverkaren Öhlins. 

Andra tillval är bland annat läderklädsel, metalliclack och dragkrok som går att välja till alla versioner av Polestar 2. 

Instegsversionen Polestar 2 Standard Range Single Motor med 64 kWh-batteri, 224 hk och räckvidd på 42–44 mil kostar från 489 000 kr. 

Upptäck och designa din Polestar 2 här!  

Mer från Polestar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Polestar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?