ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgångar i New York men Boeing tyngde storbolagsindex

  • Foto: Ted S Warren/AP

New York-börserna inledde veckan med uppgångar och stängde måndagen med högre kurser. Flygplanstillverkaren Boeing fortsatte däremot ner och pressade Dow-indexet jämfört med Nasdaq och S&P 500.

Vid stängning var storbolagsindexet Dow Jones upp 0,2 procent samtidigt som breda S&P 500-index hade stigit 0,7 procent. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,9 procent.

Flygplanstillverkaren Boeing föll ytterligare 3,8 procent efter fredagen fall som kom i spåren av uppgifter om att meddelanden mellan två medarbetare antytt att bolaget vilselett amerikanska luftfartsmyndigheten om flygplanet 737 Max. Flera analytiker nedgraderade riktkurser och rekommendationer under måndagen.

Verkstadsbolaget Kennametal backade 3 procent efter att ha sänkt sin helårsprognos för försäljning och vinst, i samband med att bolaget kablade ut preliminära siffror för första kvartalet (juli–september). Kvartalets resultat är ”betydligt under förväntan utifrån marknadsförutsättningar som försämrats snabbare än väntat i samtliga regioner, och primärt inom slutmarknader inom energi och transport”, skrev vd Christopher Rossi.

Bättre gick det för oljeservicejätten Halliburton som steg 6,4 procent, efter en kvartalsrapport med resultat i linje med förhandstipsen men lägre omsättning än väntat. Bolaget signalerade dock samtidigt tillväxt utanför USA och Kanada.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer