ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppgång för basmetaller efter signaler om stimulanser i Kina

Basmetallerna koppar och nickel steg i tidig handel på tisdagen sedan Kina - världens största konsument av industrimetaller - lovat skattesänkningar för att stimulera ekonomin.

Vid 8-tiden var koppar upp 0,8 procent till 6.459 dollar per ton, medan nickel steg 2,3 procent till 13.555 dollar. Zinkpriset var i stort sett oförändrat för dagen.

Kina meddelade på tisdagen att momssatserna för tillverknings-, transport- och byggindustrin sänks för att stimulera ekonomin. Samtidigt skrevs tillväxtmålet som väntat ned, från fjolårets drygt 6,5 procent till mellan 6 och 6,5 procent.

På oljemarknaden var priserna i huvudsak stabila kring måndagskvällens nivåer. Dramatiken var dock större på måndagen, då brentoljan steg från omkring 66:25 dollar per fat på morgonen till som högst 66:25 dollar efter lunch, för att sent på kvällen falla tillbaka närmare morgonens nivåer. På tisdagsmorgonen kostade ett fat brentolja omkring 65:40 dollar.

Uppgifter i Wall Street Journal om att ett handelsavtal mellan Kina och USA var nära förestående bidrog till uppgången, men när bekräftelse uteblev förlorade köparna entusiasmen.

Uppgången bromsades också av att Libyen de närmaste dagarna väntas återuppta export från Sharara-fältet efter ett tre månaders oplanerat uppehåll, vilket innebär ett ökat globalt utbud.

Bland ädelmetallerna var guld i stort sett oförändrat på 1.287 dollar per uns.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies