ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på Wall Street – Twitter rusar på rapport

  • Foto: Richard Drew

Rapporterperioden är nu i full gång på Wall Street som bjöd på en mindre uppgång i tisdagens inledande handel. Bland vinnarna hittar vi bland att microbloggen Twitter som rusar med 9,5 procent i den inledande handeln. 

Tisdagen var en rapportintensiv historia på USA-börserna som dock bjöd på små indexrörelser och S&P 500 är i skrivande stund upp 0,1 procent medan Nasdaqs kompositindex stiger 0,2 procent och Dow Jones rör sig strax ovanför nollan. 

På tisdagen var det dags för Twitter att presentera sina siffror för det första kvartalet 2019. Omsättningen landade något över analytikernas prognos medan antalet dagliga monetariserbara användare uppgick till 134 miljoner vilket kan jämföras med väntade 128 miljoner enligt Bloombergs sammanställning. Aktien rusar med 9,5 procent i den inledande handeln. 

Telekomjätten Verizon redovisade ett justerat resultat per aktie på 1,2 dollar vilket var över analytikernas prognos på 1,17 dollar. Prognosen för justerad vinst per aktie på helåret höjs och förutspås nu öka med låga ensiffriga procentuella tal jämfört med 2018. Tidigare var bedömningen att resultatet skulle hamna på en liknande nivå som under 2018. Aktien backar med 2,4 procent i den inledande handeln. 

Dryckesbolaget Coca-Cola redovisade ett justerat resultat per aktie på 0,48 dollar vilket var över analytikernas prognos på 0,46 dollar per aktie. Aktien stiger med 1,5 procent i den inledande handeln. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies