ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på Wall Street – jättarna stiger på rapporter

De ledande börserna i New York handlades uppåt på torsdagen efter positiva rapporter från Walmart och Cisco. 

Den pågående handelskonflikten mellan USA och Kina låg fortsatt i fokus. På onsdagskvällen undertecknade USA:s president Donald Trump en så kallad exekutiv order, som i praktiken hindrar de kinesiska bolagen Huawei och ZTE från att såväl köpa ifrån som att sälja till amerikanska företag.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 0,8 procent till 25.855. Det bredare S&P 500 hade ökat 0,9 procent till 2.877 medan tekniktunga Nasdaq Composite steg 1,0 procent till 7.900.

Samtliga sektorer steg och bäst gick det för finans som var upp 1,3 procent. 

Detaljhandelsjätten Walmart steg 3,7 procent efter att ha redovisat ett resultat för årets första kvartal som var högre än analytikerna väntat sig, medan intäkterna var något under förväntan. Bolagets vd Brett Biggs varnade dock för att de nya Kinatullarna kommer att leda till höjda priser i Walmarts varuhus inom kort. 

Även nätverksutrustningsföretaget Cisco steg efter att ha rapporterat efter börsernas stängning på onsdagen. Bolagets vinst och försäljning var i linje med förväntningarna, men Cisco lämnade en prognos för innevarande kvartal som var mer optimistisk än analytikerna hade räknat med. Aktien var upp 5,0 procent. 

Pfizer har utsetts till ett så kallad "top pick" av Credit Suisse, som skriver att ett möte med läkemedelsbolaget ökat tilltron till dess kommande produkter. Pfizer handlades upp 1,4 procent. 

Bland förlorarna på torsdagen återfanns Tesla som sjönk 1,5 procent. En av de tidigare storägarna, riskkapitalbolaget T Rowe Price, har minskat sitt innehav i elbilstillverkaren med 81 procent det senaste kvartalet. 

Före öppning kom statistik som visade att antalet nyanmälda arbetslösa i USA under förra veckan sjönk med 16.000 till 212.000. Antalet var något lägre än de 220.000 som marknaden väntat sig, enligt Reuters sammanställning.

Amerikansk tioårig statspappersränta var upp 3 punkter till 2,40 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer