ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på Wall Street med finans i täten

De ledande börserna i New York inledde uppåt på måndagen, sedan kinesiska inköpschefsindex för mars kommit in bättre än väntat. Vidare har det kommit positiva besked i handelskonflikten mellan USA och Kina.      

Vid 16.15-tiden hade Dow Jones industriindex stigit 0,8 procent till 26.130. Det bredare S&P 500 var upp 0,7 procent till 2.853, och även tekniktunga Nasdaq hade ökat 0,7 procent till 7.780.

Sektorsvis stärktes finans 1,8 procent, i takt med att USA-räntorna steg, medan kraftbolag tappade 0,9 procent. 

Handelssamtalen i Peking har avslutats och återupptas i Washington i veckan. Kinas regering uppgav på söndagen att den kommer att avhålla sig från att höja tullarna på bilar och bildelar från USA från den 1 april, som en goodwill-gest mot USA som skjutit på högre tullar på kinesiska varor.

Nättaxitjänsten Lyft, som gjorde börsdebut på fredagen rasade 9 procent till nivåer under introduktionskursen 72 dollar i måndagens öppning.   

Livsmedelskoncernen Kellogg bekräftade på eftermiddagen medieuppgifter om försäljning av kakmärket Keebler till Nutella-ägaren Ferrero. Priset för Keebler och närliggande verksamheter, som också säljs, ligger på 1,3 miljarder dollar. Kelloggs aktie sjönk dock 1 procent.

Activision Blizzard steg 2,1 procent efter att en analytiker på Wedbush lagt till spelutvecklaren i sin lista "Best Ideas" med motiveringen att bolaget kommer att prestera betydligt bättre än förväntat under 2019. 

Åt andra hållet gick kosmetikakoncernen Coty då JP Morgan adderat bolaget till sin lista "Analyst Focus List" som ett av de bästa bolagen att blanka. Aktien backade 1,4 procent.

Eastman Kodak släpper rapport efter börsstängning. Aktien var upp 5,4 procent i den tidiga måndagshandeln. 

På makrosidan steg ISM inköpschefsindex för industrin till 55,3 i mars, vilket var högre än väntade 54,5, enligt Reuters och även en ökning jämfört med 54,2 i februari.

Senare i veckan kommer också ISM inköpschefsindex för tjänstesektorn (onsdag) och på fredag riktas blickarna mot den amerikanska jobbrapporten. 

På råvarumarknaden har måndagen hittills bjudit på stigande oljepriser, WTI-oljan var upp 1,4 procent.  

Amerikansk tioårig statspappersränta var upp 7 punkter till 2,48 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies