ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på Wall Street – flygbolaget lyfter efter höjd vinstprognos

  • Foto: Mark Lennihan

USA-börserna var på ett relativt munter humör i torsdagens inledande handel och bjöd på mindre uppgångar. Flygbolaget Delta Air Lines stiger med omkring 1 procent efter att ha höjt sin vinstprognos för helåret 2019. 

Wall Street hade fortsatt ånga i maskinen på torsdagen i spåren av onsdagens uttalanden från Fed-chefen Jerome Powell som uppfattades som duvaktiga av marknaden. Efter fem minuters handel var S&P 500 upp 0,2 procent medan Nasdaq stiger 0,1 procent och Dow Jones 0,4 procent. 

På bolagsnivå har Delta Air Lines höjt sin vinstprognos för helåret 2019 till spannet 6,75-7,25 dollar per aktie från tidigare 6-7 dollar. Aktien stiger med 0,9 procent i den inledande handeln. 

Social medie-tjänsten Snapchats moderbolag Snap har enligt Nyhetsbyrån Direkt fått en höjd riktkurs från Bank of America Merrill Lynch. Aktien stiger med 3,5 procent i den inledande handeln. 

På teknikfronten stiger Apple med 0,5 procent medan e-handelsjätten Amazon är upp 0,4 procent medan Facebook tappar 0,2 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer