ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på Wall Street efter tullnedtrappning – Apple vinnare

New York-börserna vände från inledande minus och stängde med breda uppgångar i tisdagshandeln. Kurserna fick stöd av att USA skjuter på vissa tullar mot Kina och undantar en del varor helt från tarifferna. Mobiltelefoner fanns bland produkterna som får respit vilket stärkte börsjätten Apple. 

Vid stängning var Dow Jones industri-index upp 1,4 procent samtidigt som breda S&P 500-index hade stigit 1,5 procent. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 2,0 procent.

Under eftermiddagen kom beskedet att USA:s införande av tullar på vissa kinesiska varor skjuts upp till och med den 15 december. Det gäller bland annat tv-spelskonsoler, vissa leksaker, mobiltelefoner, datorskärmar och vissa typer av kläder och skor. Samtidigt undantas vissa varor från de nya tullarna helt.

Genom senareläggningen av tullarna hoppas Trump kunna undvika att handeln inför jul och under Thanksgiving påverkas negativt.

Konsumentbolag syntes bland vinnarna på nyheten med förhoppningar om att senarelagda prishöjningar på kläder och elektronik ska gynna försäljningen. Apple var den klart starkaste komponenten på Dow-listan och stängde upp 4,2 procent.

Flera klädesbolag gladdes också av de positiva Kina-beskeden. Gap, L Brands och Target var samtliga upp runt 3 procent. Ännu bättre gick elektronikkedjan Best Buy som steg 6,5 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer