ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på Stockholmsbörsen – H&M tyngde efter försäljningssiffror

Börsveckan fick en relativt munter avslutning när Stockholmsbörsen bjöd på en mindre uppgång på fredagen. Mot strömmen gick modejätten H&M som backade 4,9 procent. 

Stockholmsbörsen höll sig stadigt över nollan under fredagseftermiddagen och när dagens handel summerades hade det breda OMXSPI-indexet stigit med 0,4 procent medan OMXS30 var upp 0,3 procent. 

Index tyngdes av H&M som backade med 4,9 procent efter att bolaget på fredagsmorgonen redovisat en försäljningstillväxt på 4 procent, exklusive valutakursförändringar och inklusive moms, under det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Analytikerna hade i snitt väntat sig en försäljningsökning på 3,9 procent enligt Infront Datas sammanställning. 

I toppen av vinnarkolumnen hittar vi tobaksbolaget Swedish Match som steg med 2,9 procent, bilsäkerhetsbolaget Autoliv som lyfte 2,5 procent och mätteknikbolaget Hexagon som ökade 2 procent. 

Di rapporterade på fredagen att en extern granskare tidigare i år pekat på ”stora överträdelser av antipenningtvättsskyldigheterna” i Swedbanks estniska verksamhet. Aktien backade omkring 2,5 procent i den inledande handeln men återhämtade sig gradvis under dagen och stängde på plus 0,3 procent. 

Klädbolaget MQ:s försäljning i jämförbara butiker minskade med 5 procent under det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Bolaget har även beslutat om en garanterad företrädesemission på 176 miljoner kronor med teckningskursen 2,5 kronor per aktie. Aktien rasade med 28,6 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies