ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

H&M rusar över 10 procent – drar med sig börsen

Stockholmsbörsen var på ett muntert humör i torsdagens inledande handel där modejätten H&M gick i bräschen för uppgången efter att ha presenterat sin rapport för det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. 

Efter omkring tio minuters handel var Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index upp 0,5 procent medan OMXS30 stiger 0,8 procent. 

I täten hittar vi H&M som rusar omkring 10 procent efter att ha presenterat en rapport som var i linje med analytikernas förväntningar. Enligt H&M har dock försäljningen av sommarkollektionen börjat mycket bra och bolaget justerade även ner antalet planerade nya butiker för helåret 2019, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Bland övriga OMXS30-bolag stiger mätteknikbolaget Hexagon med 1,4 procent, Swedbank med 1 procent och gruvbolaget Boliden med 0,8 procent. 

I andra änden av spektrumet hittar vi medicinteknikbolaget Getinge som är ner 2,4 procent, Essity som backar 0,8 procent och folkaktierna Telia och Ericsson som tappar 0,7 procent. 

Bussbolaget Nobina redovisade ett rörelseresultat på 152 Mkr för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår vilket kan jämföras med 114 Mkr under samma kvartal i fjol. Aktien stiger med 5,1 procent. 

Spelbolaget Betssons helägda dotterbolag Ngg Nordic har fått en varning samt en sanktionsavgift på 19 Mkr av Spelinspektionen. Aktien backar med 2,1 procent i den inledande handeln. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer