ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Uppåt på Stockholmsbörsen för tredje dagen i rad

Stockholmsbörsen stängde på plus för tredje dagen i följd efter en rapporttät onsdag. Bland storbolagen klättrade både Swedish Match och Tele2 till toppen av vinnarlistan efter sina bokslut. 

Vid stängning var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,6 procent samtidigt som breda OMXS hade stigit 0,5 procent.

Swedish Match rörelseresultat var snäppet över förväntan. Bolaget planerar en rikstäckande lansering av tobaksfria nikotinsnuset ZYN i USA fram till det andra kvartalet och ska utöka tillverkningskapaciteten. Swedish Match-aktien steg 9,6 procent.

Tele2 handlades upp 3,3 procent sedan vd Anders Nilsson presenterat den första kvartalsrapporten efter sammanslagningen med Com Hem. Såväl Morgan Stanley som Deutsche Bank beskriver siffrorna för det fjärde kvartalet som mer eller mindre ”i linje” med förväntningarna, men båda lyfter fram det höjda synergimålet som en positiv punkt i rapporten.

Gruv- och smältverksbolaget Bolidens resultat för det fjärde kvartalet var något högre än marknadens snittförväntningar men den väntade extrautdelningen låg klart lägre än prognoserna. Aktien steg 2 procent.

Åt andra hållet gick Trelleborg, vars kvartalsresultat inte levde upp till förhandstipsen. För första kvartalet 2019 spår industrikoncernen att efterfrågan blir i nivå med, eller något lägre än, det fjärde kvartalet 2018, justerat för säsongsmässiga variationer. Aktien var ned 6,3 procent.

Indutrade fick i stället tummen upp på sina kvartalssiffror och aktien klättrade nästan 8 procent. Teknik- och industrikoncernens fjärde kvartal präglades av ett fortsatt bra affärsklimat med efterfrågan stabil på en hög nivå och organisk tillväxt på 6 procent, skrev vd Bo Annvik i rapporten.

Även speloperatören Kindred avancerade efter sitt rapportsläpp, aktien steg 7,5 procent. Vd Henrik Tjärnström summerade det fjärde kvartalet som ett starkt kvartal med nytt rekord i både spelöverskott och kundaktivitet.

På tisdagen pressades bland annat Kindredaktien av den fortsatta debatten om införandet av ett nytt licenssystem i Holland. Enligt Henrik Tjärnström har Kindred dock haft en bra dialog med myndigheterna och har inte fått några indikationer på att bolaget skulle ingå i den kategori av operatörer som skulle riskera en tillfällig utfrysning.

Munters resultat hamnade under förväntan och aktieägarna får ingen utdelning för 2018. Fukthanteringsbolaget spår bättre justerat ebita-resultat för helåret 2019 men sänker sina tillväxtmål. På börsen sjönk aktien marginellt.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies